Truva Ceviz A.S. ,Çanakkalenin Ezine Ilçesinde 50.000.000 m2 + 50.000.000 m2 lik iki adet kapali ceviz bahçesinde Yalova cinsleri ile Chandler cinsi üretimi yapmaktadir.
Iyi Tarim uygulamalari ile yapilan üretim hasat sonu istenilen gramajlarda paketlenip satisa sunulmaktadir.
Sizinde bir ceviz bahçeniz olsun
Uzman ekonomistler, Tarım sektörünün önümüzdeki yılların önemli bir yatırım aracı olacağını net işaretlerle anlatmaktadırlar. Bu doğrultuda hemen hemen her holding tarım sektöründe bir branşa yatırım yapmaktadır.
Küçük girişimcileri zorlayan bu yatırımlar,makineleşmenin artması ile imkansız hale gelmektedir.
Bu noktadan yola çıkan projemiz minimum 10 dekar (dönüm) ortaklıklarla en az 100 dekar (dönüm) yatırımlar öngörmektedir.
Projemizde Anonim Şirket ortaklığı şeklinde düşünülen yatırım , yatırımcı olmak isteyen kişilerle önceden "fikri birliktelik" sağlandıktan sonra hayata geçirilmesi düşünülmektedir.
Bu tip Ceviz Üreten şirketlerin veya şahıs yatırımlarının birleşmesi geleceğin kaçınılmaz tarım örgütlenmelerinin içinde yer alacaklardır.
Ülkemizde nadir örneklerinden olan "Konya Şeker"(Torku) gibi üretici birlikleri ,gelişmiş ülkelerin olmazsa olmaz üretici birlikleridir.
Ülkemiz Dünya Pazarında ceviz üretiminde 4.sırada olmasına rağmen , önündeki ÇİN ve ABD nin ancak % 10 u kadar üretim yapabilmektedir.Bu büyük uçuruma
Bir de son 10 yıl içinde ülke tüketimimizin 2 katına çıkması eklenince ,ülkemiz yıllık ceviz ihtiyacının % 60 ını ithal eder olmuştur.
Ceviz içerindeki gümüş,selenyum,omegalar vs sebebi ile dünya besin sıralamasında çok üstlerde yer almaktadır.Bu sebeledir ki ülkemizde olduğu kadar dünyada da ceviz tüketimi artmaktadır.
200.000 tl değerinde ki bir gayrimenkulün 10 yıllık getirisi 70.000 tl yi geçmesi neredeyse imkansızdır.Ama ceviz bahçesi gayrimenkulüne yapacağınız yatırım 5-10 sene arasında kendini 2 ye katlayacaktır.
Bu değerlendirmeye ülkemizdeki azalan tarım toprakları sebebi ile arazi değer artışı eklenmemiştir.
düşüncelerinizi paylaşmak veya katılımcı olmak için : otitiz@yahoo.com